Blechnum spicant bag nordsiden af et stendige august 2010.
-
BLECHNUMARTER, KAMBREGNER
Blechnum spicant, Kambregne
der ses på ovenstående fotografi, er den eneste blechnum- art, som findes i den danske natur, hvor den især vokser på morænebakker i  midtjyske skove og heder. 
Kambregnen har to slags to gange delte blade. Sterile blade og mere stive sporebærende blade, som er højere end de sterile. Højde 45-60 cm.
Blechnum spicant 'Rickard's Serrate'
fundet af Martin Rickard i Wales 1994. Denne form har helt regelmæssige runde indskæringer på de sterile såvel som på sporebladene. Højde 45-60 cm.
En gang imellem finder man kambregner med tvedeling af bladene, men det er ikke så konstant et karaktertræk, at de kan regnes for at være særlige sorter.
 
Blechnum penna-marina, Australsk Kambregne
er fra Australien, New Zealand og det sydlige Chile. Da den breder sig med vidt forgrenede krybende jordstængler er den fortrinlig som bunddække. Man bør holde øje med, at de ikke breder sig for meget, for så længe tilvæksten er ny, er det  nemt at bremse dem i at vokse for meget. Højde 15-20 cm.
Blechnum penna-marina var. alpina
en variation, som vokser i de lavere bjegegne på New Zealand. De er væsentlig mindre og muligvis ikke helt så hårdfør som den større slægtning. Højde 7-12 cm.
Blechnum penna-marina 'Cristatum'
en form som har været kendt i mange år. Den kan være opstået fra alpinformen. Den er lige så lille og en smule frostfølsom især i meget kolde vintre. Højde 7-12 cm.
Blechnum penna-marina, de blanke blade er rosarøde,
når de ruller sig op, og den røde farve holder sig en 
uges tid for siden at blive mørkere grøn.
-TIL REGISTRET
Fortsæt med Ceterach officinarum Miltbregne-