Cheilanthes argentea midt i juni 2012 i et bed indrettet i den ene side af et almindeligt drivhus, 
som ikke bliver opvarmet om vinteren, og dér har Lewisia Tweedyi også ly for vinterregnen.
-
NOGLE HÅRDFØRE CHEILANTHESARTER
Cheilanthesarterne er små vintergrønne bregner, som er meget velegnede til brug i stenbede, men kun få af dem kan klare ret meget vinterkulde, og de der kan, er alligevel vanskelige, mest fordi de dårligt tåler vinterregn og varme
forårsdage med efterfølgende nattefrost, og de skal helst  vokse solrigt, så derfor vil kun de arter blive omtalt, som kan anvendes under beskyttede forhold enten under glas om vinteren eller i et uopvarmet drivhus.
Cheilanthes alabamensis 
er fra USA, hvor den foruden i Alabama også vokser i Texas, Arkansas og Tennessee. Den er hårdfør i zone 7, dvs. -18 til -12 grader, og skal derfor have ekstra beskyttelse særlig kol- de vintre. De to gange delte smalle blade bliver op til 30 cm.
Cheilanthes argentea
er meget hårdfør, for den vokser højt oppe i Kinas bjerge og andre kolde steder i Østasien. Den kan slet ikke klare danske vintre, og heller ikke i England kan man have den ude, men det går fint i et uopvarmet drivhus. Højde 25 cm.
Cheilanthes fendleri 
er fra USA og skulle kunne klare sig ude i et stenbed, men med den har jeg endnu ikke egne erfaringer. De smalle, grønne blade er delt tre gange. Højde 15-30 cm.
Cheilanthes lindheimeri
er fra Mexico og de sydvestlige stater i USA, og den mindst hårdføre af de arter jeg har, men den har klaret sig fint i det uopvarmede drivhus, dog tog den skade ved den pludselige strenge frost i maj 2012. Cheilanthes lindheimeri har to til tre gange delte grågrønne blade og rank vækst. Højde 30 cm.
-
Cheilanthes marantae bliver i Tyskland kaldt Pelsbregne på grund af de mange tætsiddende skæl og hår på bladenes bagside
Cheilanthes argentea sporesiden af et blad.
Cheilanthes marantae syn. Notholaena marantae
vokser i klippesprækker i alperne og i Kaukasus. Selvom den tåler kulde, er den så sart, at man ikke kan regne med, at den klarer alle slags vintre, end ikke når den bliver beskyttet mod vinterregnen. De to gange delte mørkegrønne blade er på bag- siden tæt dækket med pelsagtige hår. Højde 15-30 cm.
Cheilanthes nivea
er fra Equador. Min er opformeret fra sporer i 2007, plantet ud i en flad krukke 2011, og har foreløbig klaret en vinter, hvor krukken var anbragt på østsiden af en mur og beskyttet mod vinterregnen med en plastikplade. Højde 8-15 cm.
Cheilanthes tomentosa
er fra Mexico, Kansas og andre sydvestlige stater i USA. Den har i mange år vokset i et stenbed plantet delvis ind under kanten på en stor sten, hvor den er noget beskyttet mod regn. For en sikkerheds skyld er den også plantet ud et par steder i det uopvarmede drivhus.
Cheilanthes fendleri har klaret sig over al forventning i de to år jeg har haft den.
Efter den varme tørre sommer udviklede den flere nye blade, da regnen endelig kom i august 2014.
-TIL REGISTRET
Fortsæt med Cryptogramma crispa, Persillebregne-