Phegopteris connectilis, Dunet Skovbregne juli 2014.
o
PHEGOPTERIS CONNECTILIS og PHEGOPTERIS DECURSIVE-PINNATA
Phegopteris connectilis hed før Thelypteris phegopteris og blev endnu tidligere regnet for at høre til Dryopterisarterne. Derfor blev den kaldt Dunet Egebregne. Da man fandt det uheldigt er det danske navn blevet ændret, så den nu skal hedde Dunet skovbregne i stedet for.
  I Danmark vokser den i bøgeskove på fugtige bakker i de østlige egne, med en særlig stor forekomst på Bornholm. I Vestjylland vokser den især langs vand løb og  i egekrat.
  Phegopteris connectilis, Dunet Skovbregne har tynde kry- bende jordstængler, hvorpå bladene sidder. Trods udløberne er der ikke særlige problemer, og det er ikke vanskeligt at begrænse uønsket tilvækst, og den er meget anvendelig på steder med høje træer eller mellem store Rododendron, for den bliver ikke mere end omkring 35-40 cm. høj. Skønt den i naturen ynder en mere fugtig vokseplads, klarer den sig fint, hvor der er skygge.
Phegopteris decursive-pinnata findes i Østasiens natur, hvor den vokser i bjergenes skove og i klippeområder i Japan, Kina, Korea, Himalaya og Thailand. 
  Phegopteris decursiva-pinnata har korte og i nogle tilfælde lange krybende udløbere afhængigt af, hvor løs jorden er på voksestedet.
  Phegopteris decursive-pinnata er en af de mindre bregner, som bliver fra 20 til højst 60 cm. I min have er den plantet temmelig tørt, så den bliver ikke mere end  25-30 cm.
o
o
o
o
o
o
o
o
Udsnit af en gruppe Phegopteris decursive-pinnata
sidst i juni 2014.
-TIL REGISTRET
Fortsæt med Phyllitis scolopendrium, Hjortetungebregne-